Oamenii de stiinta creeaza lentile de contact care apropie imaginea la comanda

 

Scaunele speciale pentru hemoragii nazale pot fi in curand istorie. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California-San Diego au creat o lentila de contact prototip care este controlata de miscarile ochiului. Purtatorii pot face ca lentilele sa apropie sau sa indeparteze imaginea clipind pur si simplu de doua ori. O lucrare care detaliaza rezultatele echipei a fost publicata in aceasta luna in revista Advanced Functional Materials.

 

Lentilele biomimetice sunt realizate din pelicule polimerice flexibile, care raspund la semnalele electrice generate de ochii dvs. atunci cand fac o miscare, cum ar fi clipirea. Cunoscute sub numele de semnale electrooculografice, oamenii sunt capabili sa emita impulsuri electrice chiar si atunci cand dorm. „Chiar daca ochiul nu vede nimic, multi oameni isi pot misca in continuare globul ocular si pot genera acest semnal electro-oculografic”, a declarat cercetatorul principal, Shengqiang Cai, pentru New Scientist.

 

Dar nu va aruncati inca ochelarii de citit sau binoclul – proiectul se afla de-abia la inceput. Gizmodo a declarat ca prototipul functioneaza doar intr-o platforma speciala, iar subiectii testati aveau o serie de electrozi plasati in jurul ochilor. Oamenii de stiinta spera ca, in viitor, inventia lor sa poata fi utilizata in proteze, ochelari reglabili si robotica operata de la distanta.

 

Sursa: Engadget.com

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email