Modalitati de preluare a retetelor electronice in BizPharma (COVID-19)

soft cabinet medical

Stimati utilizatori BizPharma,

 

Pe durata starii de urgenta generata de epidemia cu COVID-19, medicii vor prescrie pentru pacientii cu boli cronice cu schema stabila de tratament retete electronice fara a mai fi obligatorie prezenta pacientului la medic. Astfel, pacientii / imputernicitii nu vor mai prezenta la farmacie reteta tiparita. In acest context va prezentam mai jos modalitatile de preluare / operare a acestor retete electronice in fereastra de adaugare bon fiscal:

 

Cu ajutorul cardului de sanatate al pacientului (daca poate fi prezentat farmacistului)
Se apasa tasta F8, se citeste cardul de sanatate al pacientului si se preia reteta din SIPE. Aceasta modalitate de preluare va functiona doar pentru reteta electronica prescrisa online, daca a fost transmisa in SIPE de catre medicul prescriptor.

 

Prin scanarea retetei electronice transmise de medicul prescriptor printr-un mijloc de comunicare electronica (ex: e-mail, WhatsApp)
Se apasa tasta F9, se scaneaza codul de bare 2D de pe reteta si se preia reteta din SIPE. In cazul in care reteta electronica nu a fost transmisa in SIPE de catre medicul prescriptor sau este o reteta electronica prescrisa ofline, va fi necesara adaugarea manuala a medicamentelor prescrise pe reteta.

 

Prin introducerea manuala a datelor retetei
Se introduc datele retetei (serie si numar reteta, data prescriere, tip contract medic, CUI furnizor, contract medic prescriptor, parafa medic prescriptor) si se preia reteta din SIPE. In cazul in care reteta electronica nu a fost transmisa in SIPE de catre medicul prescriptor sau este o reteta electronica ofline, va fi necesara adaugarea manuala a medicamentelor prescrise pe reteta.

 

Facem precizarea ca retetele de stupefiante si psihotrope nu pot fi transmise printr-un mijloc de comunicare electronica, deoarece sunt retete cu regim special!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email