BizNews 11.04.2014

1) S-a lansat Registrul National de pneumopatii interstitiale difuze si sarcoidoza
Registrul National de pneumopatii interstitiale difuze si sarcoidoza (REGIS) a fost lansat la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, cu prilejul celei de-a 46-a sesiuni stiintifice, potrivit Agepres.
„REGIS este un site web care se va regasi la www.regis.ro si va contine materiale informative pentru medici, pentru pacienti, o colectie de cazuri clinice, dar si un registru al bolilor interstitiale”, a declarat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al spitalului, Irina Strambu.
Potrivit acesteia, printre obiectivele REGIS se numara ingrijirea pacientilor cu PID si sarcoidoza, uniformizarea terminologiei folosite, uniformizarea de diagnostic al acestor boli, studii de prevalenta a diferitelor boli din PID.
Alte obiective privesc realizarea unei platforme de educatie pentru medicii specialisti, dar si a unei platforme de cercetare.
Sursa: PaginaMedicala.ro

2) Operatie in premiera mondiala la Sibiu: Implantare a unei proteze aortice prototip
O echipa formata din medici romani, irlandezi si belgieni au efectuat vineri, la  Sibiu, o operatie in premiera mondiala, anunta Agerpres.
Specialistii din cele trei tari au implantat o proteza aortica prototip, unei paciente in varsta de 83 de ani.
„‘Este vorba despre o interventie in premiera mondiala, o proteza aortica prototip, implantata prima data in lume, la Sibiu, de o echipa mixta romano-irlandeza-belgiana. Pacienta are 83 de ani. Noutatea consta in acest tip de proteza, care este revolutionara si tehnica noua folosita. Pacienta este foarte bine, dupa operatie’, a declarat Simona Dan, din partea Spitalului Polisano, centrul unde s-a efectuat operatia.
Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Points