BizNews 22.04.2014

1) Studiu: Antibioticele administrate in timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelusilor
Antibioticele administrate in timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelusilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children’s Hospital din orasul american Philadelphia.
Cercetatorii americani au descoperit ca medicamentele administrate contra infectiilor pot sa influenteze negativ sistemul imunitar al bebelusilor, informeaza dailymail.co.uk.
In schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelusilor lor de a evita bolile, transmitandu-le prin cordonul ombilical anumiti microbi.
Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joaca un rol crucial in stimularea sintezei rapide de celule albe care lupta contra infectiilor.
La fel ca oamenii, femelele de soareci studiate aveau un numar mare de celule albe in organism in jurul datei la care urmau sa faca pui, insa acel numar de celule albe era mai mic in cazul mamelor carora le-au fost administrate antibiotice.
Sursa: Mediafax.ro

2) Studiu: Perfectionismul, la fel de periculos ca obezitatea si fumatul
Perfectionismul care determina unele persoane sa isi fixeze standarde imposibil de atins poate declansa probleme de sanatate, cum ar fi boli cardiace, sindromul colonului iritabil si insomnie, ce apar ca o reactie la stres a organismului.
Danielle Molnar, psiholog la Universitatea Brock din Canada, considera ca perfectionismul este un factor de risc pentru imbolnavire la fel de important ca obezitatea si fumatul, informeaza dailymail.co.uk.
„Societatea a promovat dintotdeauna perfectionismul si beneficiile sale pentru realizarile profesionale si academice, insa acesta constituie un factor de risc pentru numeroase boli, inclusiv infectiile si moartea prematura”, a declarat Danielle Molnar, intr-un studiu publicat in 2006.
Se estimeaza ca doua persoane din cinci au tendinte perfectioniste. Din cauza retelelor sociale, cum ar fi Facebook si Twitter, un numar tot mai mare de persoane sunt ingrijorate ca trebuie sa fie sau sa para perfecte, a afirmat Gordon Flett, profesor de psihologia sanatatii la Universitatea York din Canada, care a studiat timp de 20 de ani legatura dintre perfectionism si sanatate.
Sursa: Mediafax.ro

3) MS: Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, Serviciul de Ambulanta Bucuresti a avut peste 2.000 de solicitari
Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov a avut 2.638 de solicitari, dintre care 1.517 au reprezentat urgente. Dintre aceste urgente, 420 au fost afectiuni digestive, 450 – afectiuni cardiovasculare, 22 de nasteri si 21 de lipotimii, potrivit unui comunicat de presa.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, numarul cazurilor a crescut cu circa 2,13 la suta.Serviciul de Ambulanta a intervenit, in medie, cu peste 82 de echipaje pe tura.
Mai mult decat atat, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a efectuat, in data de 22 aprilie 2014, o vizita la Serviciul de Ambulanta Bucuresti –Ilfov. “Am tinut permanent legatura cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov care, din nou, si-a derulat activitatea cu profesionalism si a avut grija de toti cei cu probleme medicale de Paste. Voi continua sa sustin toate proiectele dedicate dezvoltarii serviciilor de ambulanta din intreaga tara, dupa modelul celui de la Bucuresti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Sursa: Sanatateatv.ro

4) MS a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca 15 spitale cu unitati de tratament al urgentelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispozitie 20 milioane de lei pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare, se arata intr-un comunicat al MS.
“Am deblocat deja o suma importanta, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensiva”, a spus ministrul Sanatatii.
Cele 20 de milioane de lei vor fi alocate pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut din 15 unitati sanitare.
Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Points