Pana la 200k euro pentru microintreprinderi si intreprinderi mici prin Programul Sud Muntenia

fonduri digitalizare microintreprinderi

Din 15 martie 2024, începe depunerea de proiecte în cadrul apelului destinat microîntreprinderilor și întreprinderilor mici prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 (1.3 A – „Intensificarea creșterii sustenabile și a competitivității microintrepinderilor și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia”).

Sunt eligibile microîntreprinderile (până la 9 angajați) și întreprinderile mici non-agricole (între 10 și 50 de angajați), cu o vechime de minim 1 an fiscal integral și care au înregistrat profit din exploatare în anul 2023 (> 0 lei).

Bugetul alocat este de 47.058.823,62 euro și se acordă finanțare nerambursabilă din ajutor de minimis cuprins în intervalul 50.000 – 200.000 euro, cu sprijin de 90% și cofinatare de 10%.

Perioada de depunere începe cu 15.03.2024 și durează până pe 14.06.2024.
Investițiile pot fi realizate atât în mediul rural, cât și în mediul urban (inclusiv în satele aparținătoare acestuia) în regiunea Sud-Muntenia, respectiv județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Domeniile de activitate eligibile (clase CAEN) sunt printre altele: activități medicale, cabinete de tehnică dentară (protetică), centre de reciclare, colectare deșeuri, producție de ambalaje din plastic, lemn, carton, lucrări de construcție, finisaje, tâmplărie, activități de cazare, restaurante, producție de software, producție de mobilier, ateliere de haine, marochinărie, încălțăminte, laboratoare de cosmetice, produse naturiste, ateliere de prelucrare metal sau materiale plastice, service auto (inclusiv spălătorii self-service), activități recreative. Puteți accesa aici lista integrală de coduri CAEN.

Prin această intervenție se vor finanța:
– Lucrări de construcții și instalații;
– Echipamente, dotări (mijloace fixe și obiecte de inventar: utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice etc.)
– Echipamente / instalații specifice în scopul economiei de energie / sisteme care utilizează surse regenerabile (maxim 15%);
– Active necorporale (licențe, programe informatice, aplicații e-commerce);
– Activități specifice economiei circulare (ex. revalorificarea materiilor prime, materialelor și produselor, valorificarea deșeurilor și produselor secundare proprii prin simbioză industrială, etc.);
– Activități specifice internaționalizării (ex. acces la servicii de intrare pe piețe internaționale / piață unică, participarea la târguri și expoziții internaționale, investiții în adaptarea proceselor tehnologice de producție la sistemele de certificare și standardizare specifice piețelor de export etc.);
– Activități specifice certificării și omologării produselor și serviciilor în vederea updatarii tehnologice, ce va conduce la îmbunătățirea capacităților tehnice, industriale și organizaționale pentru dezvoltarea de produse și servicii.

Este eligibilă Taxa pe Valoare Adăugată nedeductibilă (TVA), potrivit legislației naționale în domeniul fiscal și nerecuperabilă. Vor fi finanțate și activități de digitalizare a microîntreprinderilor și întreprinderilor mici drept activități conexe, ca parte a unui proiect integrat.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email