3 tendinte tehnologice in sanatate de urmarit in 2022

tendinte tehnologice

Vizibilitatea in sistemele informatice ofera furnizorilor de servicii medicale si personalului IT datele de care au nevoie pentru a gestiona in mod proactiv schimbarile din industrie.

Provocarile recente au impins organizatiile din domeniul sanatatii sa adopte principii directoare care si-au dovedit eficacitatea in noi moduri. Din acest motiv noi tendinte tehnologice se remarca in viitorul apropiat. Necesitatea mentinerii agilitatii in operatiuni si tehnologie, importanta colaborarii in cadrul si intre organizatii, precum si rolul solutiilor care maresc vizibilitatea si usureaza sarcinile de lucru de zi cu zi au devenit toate esentiale pentru furnizorii de servicii medicale si pentru personalul IT.

Iata trei tendinte tehnologice in domeniul sanatatii care vor continua sa influenteze investitiile si luarea deciziilor in 2022:

1. Eficientizarea comunicarii si colaborarii clinice
Din ce in ce mai multe organizatii implementeaza solutii care faciliteaza accesul in timp real la informatii despre pacienti. Colaborarea fara intreruperi intre echipele de ingrijire este, de asemenea, facilizata. Urmatorul pas va consta in perfectionarea functionalitatilor si a integrarii fluxului de lucru, in special in moduri care se aliniaza cu cerintele unice ale anumitor echipe si furnizori.

2. Intarirea vizibilitatii si automatizarii in securitatea cibernetica pe fondul amenintarilor continue
Asaltul atacurilor cibernetice a aratat clar ca asistenta medicala va continua sa fie puternic vizata. Ca raspuns, liderii IT trebuie sa aiba vizibilitate completa asupra mediului lor. Automatizarea este una dintre modalitatile cheie prin care personalul este capabil sa gestioneze volumul de risc si sa-l abordeze rapid.

3. Imbunatatirea analizei si vizualizarii datelor pentru a aborda sanatatea populatiei
Instrumentele potrivite pot eficientiza crearea de informatii utile bazate pe date. Insa realizarea acestora in circumstante care se schimba rapid este o adevarata provocare. Cu toate acestea, este viitorul spre care se indreapta furnizorii si cercetatorii deoarece profita atat de tehnologie, cat si de parteneriate. In acest proces, ei conlucreaza pentru a imbunatati ingrijirea pacientilor si pentru a creste echitatea.

Sursa: HealthTechMagazine

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email