5 Tendințe digitale în domeniul sănătății pentru 2023

tendinte digitale

5 Tendinte digitale majore în domeniul sănătății pentru 2023

Pe măsură ce înaintăm în anul 2023, industria sănătății continuă să experimenteze impactul trendurilor care s-au conturat în ultimul an. Vedem o impulsie incredibilă în domenii precum multi-omice și diagnosticare moleculară, îngrijire personalizată și soluții de sănătate digitală care vor juca un rol din ce în ce mai important în viitorul asistenței medicale. Industria ia deja măsuri pentru a maximiza potențialul tehnologiilor avansate, de la soluții care implică inteligența artificială la ecosisteme digitale.

Iată cinci dintre cele mai importante tendințe în domeniul sănătății pe care să le urmăriți:

1.  Tehnologiile multi-omice alimentează următoarea mișcare de medicină de precizie

Tehnologiile de secvențiere de ultimă generație sunt în fruntea mișcării de medicină de precizie. Tehnologiile multi-omice, care s-au concentrat inițial pe analiza genomică și proteomică, dar care acum includ transcriptomica, metabolomica, epigenomica, microbiomica și fenomica, conduc următoarea mișcare a medicinei de precizie. Aceste soluții omice oferă o înțelegere mai detaliată a sănătății umane, oferind informații despre modificările sau caracteristicile moleculare care pot influența sănătatea, pot cauza boli sau pot orienta deciziile clinice.

2. Soluțiile digitale din industria sănătății vor continua să evolueze

Pandemia a forțat organizațiile din industria sănătății să își reconsidere strategiile digitale și să dezvolte soluții care facilitează livrarea de servicii medicale virtuale. De la telemedicină la teste la domiciliu și servicii de livrare a prescripțiilor, companiile de sănătate digitală oferă acum soluții mai accesibile care au revoluționat capacitatea multor pacienți de a primi îngrijire de înaltă calitate și de a-și gestiona sănătatea.

Tehnologiile de sănătate digitală vor fi probabil supuse unei atenții sporite în acest an în ceea ce privește capacitatea lor de a măsura succesul și de a demonstra valoare diferențiată. Cu toate acestea, există încă un impuls puternic în sănătatea digitală care stimulează adoptarea de noi soluții.

3. Îmbunătățirea accesului la datele de sănătate va îmbunătăți îngrijirea personalizată

Pe măsură ce furnizorii de îngrijire medicală continuă să pună accentul pe îngrijirea pacienților, nu este surprinzător faptul că accesul la datele de sănătate este unul dintre principalele tendințe pentru 2023. Prin utilizarea acestor date, furnizorii se pot asigura că oferă îngrijire adaptată preferințelor și nevoilor individuale. Cercetările indică faptul că furnizarea de îngrijire personalizată poate optimiza rezultatele de sănătate, întări relațiile dintre furnizori și pacienți și reduce costurile de îngrijire medicală.

Această abordare centrată pe pacient utilizează informații de sănătate individualizate pentru a permite strategii mai eficiente de prevenire a bolilor și gestionare a sănătății. De asemenea, susține crearea unor ghiduri clinice mai incluzive, care pot ajuta la extinderea acoperirii asigurărilor, adoptarea de furnizori și accesul pacienților. Anul acesta, va fi nevoie de soluții care abordează accesul la date prin îmbunătățirea interoperabilității platformelor prin intermediul centrelor de date centralizate, precum Directorul Național al Furnizorilor și Serviciilor de Sănătate.

4. Inteligența Artificială va continua să transforme domeniul sănătății

Disponibilitatea datelor tot mai robuste împreună cu adoptarea continuă a soluțiilor digitale au creat noi oportunități pentru inovațiile în domeniul sănătății bazate pe inteligența artificială. Inteligența artificială oferă un potențial nelimitat pentru a simplifica operațiile, a accelera descoperirile în cercetare, a îmbunătăți identificarea riscurilor și a bolilor și a facilita deciziile clinice. În 2023 ne putem aștepta să vedem o creștere semnificativă a aplicării inteligenței artificiale în testarea și dezvoltarea de medicamente și în instrumente care permit îngrijirea personalizată.

5. Companiile vor continua să își optimizeze operațiunile pentru o eficiență crescută

În 2023, ne așteptăm la o accentuare a eforturilor de optimizare a operațiunilor pentru o eficiență crescută. Multe organizații sunt concentrate pe reducerea dimensiunilor echipei și restructurare pentru o eficiență crescută. Această tendință este probabil să continue în anul următor, în timp ce organizațiile caută să conserve fluxul de numerar și să creeze o structură organizațională mai suplă. Pentru a optimiza operațiunile, ne aștempăm să vedem investiții în soluții digitale care îmbunătățesc fluxurile de lucru clinice și de laborator și simplifică coordonarea și livrarea îngrijirii pacienților.

Prin monitorizarea atentă și constantă a acestor tendințe și investind în categoriile corespunzătoare, companiile pot rămâne înaintea competiției și se pot asigura că rămân în vârful inovației în domeniul sănătății.

Sursa: Forbes.com

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email