BizPharma primește capabilități Microsoft Azure

cloud

O poveste despre asocierea neobișnuită a unui brand cu tradiție și rezonanță biblică cu cea mai nouă tehnologie cloud

Volumul mare de produse specifice și complexitatea acestora conferă business-ului de retail farmaceutic caracteristici aparte și o abordare specială în zona de fluxuri operaționale: într-o farmacie utilizarea unui sistem software nu mai este doar opțională spre deosebire de alte zone de retail.

BizPharma de la SETRIO este un soft construit de o echipă de programatori din România ale caror eforturi de dezvoltare au început în urmă cu 17 ani. Caracteristica principală a unui sistem de gestiune pentru farmacii este digitalizarea relației cu autoritățile naționale răspunzătoare cu asigurările medicale, respectiv componenta IT a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) dar și comunicarea digitală cu alte instituții de interes public în zona de sănătate, cum ar fi Ministerul Sănătății, zona fiscală (ANAF) sau chiar organisme europene responsabile cu trasabilitatea medicamentelor de la producător până la consumatorul final, pacientul român.

Fuxul principal al aplicației urmărește fluxul de lucru din farmacie, de la intrarea articolelor la gestionarea stocului și eliberarea medicamentelor către populație. Putem spune că BizPharma are 3 direcții principale în care aduce funcționalități:

  • zona medicală unde trebuie să ajute farmacistul în relația cu pacientul, respectiv să fie mai eficient și să obțină informația necesară completă și relevantă într-un timp cât mai scurt;
  • zona operațională și de vânzare unde trebuie să ajute managerii să eficientizeze stocurile și marja în cazul achizițiilor de medicamente pentru a ține seama atât de sezonalități specifice industriei, dar și de complexitatea termenelor de valabilitate pentru anumite produse mai sensibile;
  • zona legislativă unde sistemul software este esențial ca și element de ghidaj în matricea complexă de solicitări legislative medicale, restricții, atenționări sau protocoale terapeutice.

Astfel, cu toate aceste solicitări specifice domeniului dar și complexități diferite, business-ul de vânzare produse farmaceutice este unul extrem de pretențios, riscant și dificil de abordat. Necesitatea dar și presiunea care se pune pe un sistem de gestiune este una uriașă. Cerințele complexe pe care trebuie să le îndeplinească un software se reflectă odată în resursa umană de programare care trebuie să fie extrem de bine pregătită, cât și în resursele de hardware sau viteza sistemelor.

product manager

“Este foarte dificil să menții o viteză de operare în condiții de performanță și în același timp să respecți toate rigorile legislative. Concomitent cu vânzarea unui medicament sunt cel puțin 5 raportări care se fac de BizPharma către sisteme diferite care necesită conectări externe sofisticate”, Adrian Mușescu – Product Manager BizPharma.

O inovație tehnologică în asemenea condiții și strictețe legislativă e dificil de implementat, de aceea în momentul în care partenerul nostru, Farmacia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, a venit cu propunerea de a gestiona baza de date a farmaciei dintr-un sistem Cloud Microsoft, implicațiile tehnice inițiale au părut extrem de dificile.

Deși trecerea la tehnologia cloud a devenit tot mai ușoară în ultimii ani, adaptarea unui sistem de gestiune complex la această tehnologie vine cu provocările ei, având în vedere multitudinea de module și tehnologii folosite, mai ales în ceea ce privește sistemele de securitate și criptare a datelor, precum și accesul securizat la date. Am adaptat însă cu succes sistemele existente pentru a putea fi folosite și în cloud și am ajuns astfel să avem o aplicație care poate funcționa la fel de bine și pe sistemele locale, și în cloud”, Valentin Istrate – Arhitect Software BizPharma.

software architect

A fost interesantă asocierea unei farmacii de tradiție cu un nume de rezonanță biblică cum e cazul echipei de profesioniști farma de la Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril cu cea mai nouă tehnologie adusă în piață de Microsoft. Acest contrast dintre tradițional și modern a provocat echipa BizPharma să ducă la capăt integrarea.

manager

“Surprinderea mea a fost ca în ciuda complexității asocierii unei soluții on-prem cu o soluție cloud avansată, rezultatul hibrid a venit cu îmbunătățiri vizibile a vitezei de operare la nivel de utilizator farmacist dar și utilizator administrator pe zona de rapoarte de management, cât și un update pozitiv în zona de securitate a datelor”, Silviu Covaci – Division Manager.

Echipa tehnică Setrio nu vrea să se oprească aici și va continua explorarea capabilităților noilor tehnologii pe care o vom regăsi cel mai probabil în noile versiuni BizPharma. Parteneriatele cu clienți deosebiți au fost și rămân sursa de inspirație tehnologică și motivația morală și de business pentru a continua misiunea de a “crește afaceri prin tehnologie”.

Integrarea celor 2 tehnologii la Farmacia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

“Vrem să fim moderni, să ne aliniem cu cele mai noi și benefice tendințe în tehnologie, așa că am dorit să putem acesa baza de date BizPharma din Cloud Microsoft pentru că știm că este cea mai sigură alternativă la ora actuală. Datele nu pot fi accesate de altcineva în afară de noi, informațiile nu se pot pierde, avem acces de oriunde și nu avem nevoie de resurse financiare suplimentare pe care să le investim în echipamente și spațiu pentru a avea datele în siguranță. Procesul a durat aprox. 2 saptamâni, noi fiind primii utilizatori BizPharma în Cloud, dar a meritat. Am găsit în Setrio un partener disponibil și deschis, ceea ce ne încurajează spre noi dezvoltări frumoase în continuare.” – Iulian Ghiorghișor, General Manager Farmacia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

CE ESTE AZURE

Azure este o platformă profesională de servicii în cloud, de ultimă generație, oferită de Microsoft, care permite construirea rapidă, implementarea și administrarea în siguranță de aplicații scalabile. Tehnologia oferă o flexibilitate deplină în alegerea resurselor, dar și posibilitatea de a scala din doar câteva click-uri caracteristicile și volumele acestor resurse, în funcție de dinamica nevoilor fiecărui beneficiar în parte.

Datorită funcționalităților sale avansate, Azure poate porni mașini virtuale, baze de date SQL sau poate crea copii de rezervă pentru resursele existente și multe altele, fără a se pune problema defecțiunilor ori învechirea echipamentelor și programelor informatice.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email