De ce este important sa faceti BACKUP DE DATE

backup day

Ați pierdut vreodată date cu adevărat importante? Sau ați simțit vreodată un moment de panică atunci când ați crezut că le-ați pierdut? Fie că este vorba despre imagini dintr-o vacanță în familie, un raport de serviciu sau lista cu pacienți, probabil aveți date pe hard disk-ul calculatorului sau pe telefon mult prea valoroase pentru a le pierde. Aici intervine importanța unei copii de rezervă a datelor, sărbătorită printr-o zi Mondială, chiar astăzi, 31 martie – WORLD BACKUP DAY.

O strategie de rezervă nu este ceva asupra căruia să ne concentrăm doar o zi pe an, ci Backup-ul trebuie să facă parte din igiena cibernetică. Backup înseamnă crearea unei copii de rezervă a muncii dumneavoastră și stocarea ei într-un loc sigur pentru a putea fi folosită cu scopul de a restaura informațiile originale în cazul unei pierderi de date.

Pierderile de date pot apărea sub mai multe forme, de la defecțiuni ale hard disk-ului până la atacuri ransomware și chiar erori umane sau furt fizic.

STATISTICILE SPUN CĂ:

  • 1 din 10 calculatoare sunt infectate cu viruși în fiecare lună
  • 30% din populație nu a facut niciodată backup
  • 70 de milioane de telefoane mobile sunt pierdute anual

Motivul principal pentru o copie de rezervă a datelor este acela de a avea o arhivă securizată a informațiilor importante, fie că sunt documente clasificate pentru afacerea dumneavoastră sau fotografii prețuite ale familiei, astfel încât să vă puteți restaura dispozitivul rapid și fără probleme în cazul pierderilor.


“În peste 10 ani la Setrio, atât ca parte a departamentului de suport tehnic, cât și de servicii IT, pot spune cu mâna pe inimă că am experimentat alături de clienții noștri momente fericite, dar și mai puțin plăcute legate de salvarea datelor. Fericirea este o alegere pe care o asociem de regulă unui eveniment important din viață, dar poate veni și sub forma unei recompense salvatoare atunci când tot timpul și efortul investit în afacerea pe care o conduci se află pe un calculator ce tocmai s-a ars, a fost pierdut sau nu mai pornește din indiferent ce motiv și afli că în urmă cu puțin timp înaintea nefericitului moment, la Setrio a ajuns un backup complet al datelor din aplicație. Da, este fericire, deoarece realizezi că ești salvat. Este o alegere a fericirii manifestată printr-o decizie mică ce poate evita o pierdere mare.

Dorința noastră cea mai mare este să ne asigurăm că toți clienții noștri au tot ce este nevoie pentru a a-și desfășura activitatea în condiții optime, cu echipamente funcționale și moderne, astfel încât să-și poată dedica timpul în totalitate meseriei. De restul (partea tehnică), putem să ne ocupăm noi. Vă recomandăm să aveți întotdeauna activă o soluție de backup pe orice dispozitiv utilizat, calculator sau telefon, pentru că atunci când ne așteptăm mai puțin, atunci se poate întâmpla.”

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email