BizNews 22.05.2014

1) Studiu: Aproape 2 milioane de romani sufera de diabet zaharat
Prevalenta diabetului zaharat in Romania este de 11,6%, ceea ce inseamna ca numarul romanilor cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani care sufera de aceasta afectiune variaza intre 1.535.413 si 1.967.200, arata rezultatele finale ale Studiul National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR).Rezultatele sunt prezentate in premiera cu ocazia celui de-al 40-lea Congres alSocietatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, desfasurat la Sibiu,in perioada21-24 mai 2014.
Cifrele arata cain topul regiunilor cu cei mai multi diabetici se afla Sudul tarii, unde s-a inregistrat o prevalenta a diabetului de 13,39%, urmata de regiunea Bucuresti-Ilfov, cu o prevalenta a diabetului de 12,79%. Pe locul trei in topul prevalentei diabetuluise afla regiunea de Nord-Est (12,38%), urmata indeaproape de regiunile Sud-Vest (12,1%), Nord-Vest (11,69%) si Sud-Est (10,44%). La polul opus, studiul PREDATORR arata ca regiunile cu cei mai putini diabetici sunt Vestul (8,2%) si Centrul (9,99%) tarii.
Sursa: Sanatateatv.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

2) Lundbeck a decis sistarea acordarii reducerii pentru EBIXA
Incepand cu 1 iunie 2014 producatorul Lundbeck a decis sistarea acordarii reducerii pentru EBIXA 10 mg prin Programul PharmAccess.
Raportarea tuturor tranzactiilor aferente lunii mai se va efectua pana la 01 iunie, data la care produsul va fi delistat. Orice tranzactie ulterioara acestei date va fi invalidata, deci necompensata de catre producator.
Pentru informatii suplimentare echipa INFOtreat va sta la dispozitie dupa cum urmeaza:
Call center 021/9566, zilnic, intre orele 8-22;
adresa de e-mail: office@infotreat.ro

3) Inst. “Matei Bals” lanseaza un proiect de prevenire si control al HIV/SIDA, HVB si HVC
Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” a lansat proiectul “Imbunatatirea prevenirii si controlului HIV/SIDA si a Hepatitei B (HVB) si C (HVC) in Romania, proiect finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian, cu o contributie de un milion trei sute de mii de euro, la care se adauga si contributia de 15% din partea statului roman.
Obiectivele principale ale proiectului sunt:
– Realizarea unui studiu la nivel national privind atitudini, mentalitati, componente in randul populatiei generale in domeniul HIV/SIDA, HVB, HVC;
– Campanie nationala de informare, educare si comunicare in domeniul HIV, HVB, HVC, cu o focalizare pe consumatorii de droguri injectabile;
– Realizarea unui screening national, precum si a unui registru electronc national ce va contine inregistrarea pacientilor cu hepatita;
– Asigurarea continuitatii programului de schimb de seringi pentru utilizatorii de droguri injectabile.
Sursa: PaginaMedicala.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

0 Points

Previous Article

Next Article