fbpx

Semnatura biometrica Signotec

Digitalizarea cabinetului presupune transformarea activitatilor consumatoare de timp, atat pentru medic, cat si pentru pacient, in actiuni automatizate, realizate rapid de dispozitive electronice.
 
Un exemplu concludent este implementarea semnaturii biometrice in BizMedica, modul care transforma cabinetul intr-un protector al naturii, al actului medical si al spatiului: fara risipa de hartie, mai mult timp pentru actul medical, fara spatii suplimentare pentru depozitarea documentelor.

Pacientii semneaza biometric, BizMedica arhiveaza si stocheaza

 • registrul de consultatii (medicina de familie si de specialitate)
 • consimtamantul pacientului privind protectia datelor cu caracter personal
 • GDPR acord marketing
 • cerere de inscriere a noului asigurat (medicina de familie)
 • cerere de inscriere prin transfer (medicina de familie)
 • formular de expirmare a acordului pacientului informat
 • formulare medicale si non-medicale definite in modulul de formulare particularizate (ex. alte consimtaminte)
 • alte fisiere .pdf externe

Avantajele utilizarii semnaturii biometrice

Economisiti timp

Pregatirea si tiparirea documentelor, scanarea acestora si urcarea lor in sistem, indexarea si arhivarea devin istorie. Semnarea documentelor se face electronic si se salveaza instantaneu in BizMedica.

Reduceti costurile cu documentele fizice

Mai putini bani alocati pentru achizitia de hartie, tus pentru imprimanta, dosare si bibliorafturi.

Cadru legal acoperit

Un aspect important de securitate al semnaturilor electronice este capacitatea de a efectua o comparatie de semnaturi foarte precisa si fiabila.

Mobilitate

Dispozitivul este mic, usor, ideal pentru birou dar si pentru activitate de teren. Este livrat cu geanta de protectie din catifea pentru transport in siguranta.

Caracteristici tehnice

Din punct de vedere tehnic, va propunem cea mai ergonomica solutie: dispozitivul pentru semnare biometrica Sigma de la Signotec, un specialist in domeniul capturii de semnaturi electronice scrise de mana.

 • Display 10.5 cm, 1.024 niveluri de presiune
 • Criptare RSA, Husa protectie, Conexiune USB
 • Senzori de inalta calitate, afisaj mare si o varietate de interfete
 • Design plat, compact, ideal si pentru utilizare mobila: 160x120x10 mm
 • Calitatea semnaturii digitale si uzabilitatea asociata in instanta au fost confirmate de un expert grafolog independent. Semnarea documentelor are loc intr-un cadru legal, securizat si ofera un echivalent de calitate superioara unei semnaturi originale pe hartie.
 • Dezvoltat si fabricat in Germania, 2 ani garantie

Avand in vedere caracteristicile mentionate mai jos, semnatura biometrica poate fi considerata drept o versiune de semnatura electronica extinsa conform Legii 455/2001.

Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica („Legea Semnaturii Electronice”) cuprinde terminologia relevanta cu privire la acest tip de semnatura, dupa cum urmeaza:

(b) „semnatura electronica extinsa” reprezinta acea semnatura electronica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: (i) este legata in mod unic de semnatar; (ii) asigura identificarea semnatarului; (iii) este creata prin mijloace controlate exclusiv de catre semnatar; si (iv) este legata de inscrisul electronic la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare ulterioara a acestuia este identificabila.

Conceptul de semnatura biometrica nu este definit in mod specific in legislatia romana. Cu toate acestea, putem interpreta semnatura biometrica ca fiind un tip de semnatura electronica, creata prin utilizarea unui dispozitiv electronic specializat (ex. un pad de semnatura sau tableta) care inregistreaza datele biometrice ale semnaturii olografe. Procesul de semnare a documentelor electronice are urmatoarele caracteristici:

 • un pad de semnatura inregistreaza datele biometrice ale unei semnaturi olografe;
 • padul de semnatura inregistreaza date brute precum pozitia (x,y), unghiul (stiloului) si presiunea (aplicata cu stiloul pe tableta);
 • prin utilizarea unui software, datele brute inregistrate de padul de semnatura sunt convertite in date biometrice, astfel: (i) date temporale (ritm) – viteza si acceleratia; (ii) presiune; (iii) date grafice; (iv) unghi; si (v) diferenta de unghi.

Contactati-ne pentru o prezentare

Suntem la dispozitia dumneavoastra

Luni – Vineri: 9:00-18:00

Avem reprezentanti de zona in toate judetele, serviciu de call center si departament de marketing activ care preia cu rapiditate solicitarea dvs.

Lasati-ne un mesaj prin completarea formularului alaturat si va contactam in scurt timp. Va rugam sa completati formularul in mod exclusiv cu datele companiei pe care o reprezentati si nu folosind date cu caracter personal.​