Semnatura Biometrica

Protejati actul medical, spatiul si natura: mai mult timp pentru pacient, fara spatii suplimentare pentru depozitarea documentelor si fara risipa de hartie.

Digitalizarea cabinetului si a farmaciei presupune transformarea activitatilor consumatoare de timp, atat pentru medic / farmacist, cat si pentru pacient, in actiuni automatizate, realizate rapid de dispozitive electronice.

semnatura biometrica

Caracteristici

Din punct de vedere tehnic, va propunem cea mai ergonomica solutie: dispozitivul pentru semnare biometrica Sigma de la Signotec, un specialist in domeniul capturii de semnaturi electronice scrise de mana.

Pacientii semneaza biometric,
BizMedica si BizPharma arhiveaza si stocheaza

Avand in vedere caracteristicile mentionate mai sus, semnatura biometrica poate fi considerata drept o versiune de semnatura electronica extinsa conform Legii 455/2001 („Legea Semnaturii Electronice”) care cuprinde terminologia relevanta cu privire la acest tip de semnatura, dupa cum urmeaza: (b) „semnatura electronica extinsa” reprezinta acea semnatura electronica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: (i) este legata in mod unic de semnatar; (ii) asigura identificarea semnatarului; (iii) este creata prin mijloace controlate exclusiv de catre semnatar; si (iv) este legata de inscrisul electronic la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare ulterioara a acestuia este identificabila.

Conceptul de semnatura biometrica nu este definit in mod specific in legislatia romana. Cu toate acestea, putem interpreta semnatura biometrica ca fiind un tip de semnatura electronica, creata prin utilizarea unui dispozitiv electronic specializat (ex. un pad de semnatura sau tableta) care inregistreaza datele biometrice ale semnaturii olografe.

Procesul de semnare a documentelor electronice are urmatoarele caracteristici:
– un pad de semnatura inregistreaza datele biometrice ale unei semnaturi olografe;
– padul de semnatura inregistreaza date brute precum pozitia (x,y), unghiul (stiloului) si presiunea (aplicata cu stiloul pe tableta);
– prin utilizarea unui software, datele brute inregistrate de padul de semnatura sunt convertite in date biometrice, astfel: (i) date temporale (ritm) – viteza si acceleratia; (ii) presiune; (iii) date grafice; (iv) unghi; si (v) diferenta de unghi.