Vreți să fiți mai productivi și eficienți la locul de muncă sau în viața personală? Atunci este important să înțelegem ce este adevărat și ce este doar un mit în ceea ce privește productivitatea și eficiența în această lume plină de informații contradictorii. Din fericire, există o mulțime de cercetări și experți care ne pot ajuta să navigăm printre aceste concepții înșelătoare și să găsim cele mai bune strategii pentru a ne atinge obiectivele. Iată câteva concepții greșite comune despre lucrul inteligent:
Mit: Persoanele care fac multitasking își îndeplinesc sarcinile mai repede.
Realitatea: Multitasking-ul este o iluzie. Cercetările arată că oamenii îndeplinesc mai multe sarcini dacă se concentrează pe o singură sarcină la un moment dat. Jonglarea frecventă între sarcini sau credința că facem de fapt mai multe lucruri simultan ne va încetini.
Mit: Este important să nu aveți niciun email la sfârșitul zilei.
Realtitatea: Scopul de a avea zero e-mailuri la sfârșitul zilei funcționează pentru unii oameni, dar nu și pentru alții. Cheia pentru gestionarea e-mailurilor constă în a face diferența între e-mailurile care pot fi rezolvate rapid și cele care necesită mai mult timp și în a învăța cum să utilizați toate caracteristicile software-ului (foldere, filtre și arhive) într-un mod cât mai convenabil.
Mit: Cu cât lucrați mai multe ore, cu atât realizați mai mult.
Realitatea: Sunt importante pauzele pe parcursul zilei de muncă. Chiar și o plimbare de cinci minute poate îmbunătăți starea de spirit fără a afecta capacitatea de concentrare. Odihna și somnul adecvat pot fi mai utile decât orele suplimentare de muncă.
Mit: Secretul pentru îmbunătățirea productivității este să găsiți un sistem potrivit și să vă țineți de el.
Realitatea: Fiecare persoană și fiecare zi de muncă sunt diferite. În timp ce putem dezvolta noi strategii și obiceiuri care să funcționeze pentru noi în majoritatea timpului, locul de muncă și viața personală ne vor aduce întotdeauna provocări care vor conduce la rezultate mai puțin perfecte. Trebuie să acceptăm aceast lucru, să ne iertăm și să încercăm din nou mâine.
Sursa: New York Times Business