Informare CNAS: indisponibilitate platforma informatica

Stimati Clienti,

site-ul oficial al CNAS informeaza ca:

 

Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la intreruperi in functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda / se elibereaza in regim off-line pana la remedierea indisponibilitatii PIAS.

Pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate sunt aplicabile dispozitiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 si ale art. 39 – 42 din H.G. 155/2017:

– serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale acordate / eliberate off-line in perioada 05 iulie 2019 si pana la remedierea PIAS, vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iulie 2019.

– serviciile de ingrijiri la domiciliu / paliative la domiciliu acordate off-line in perioada 24 iunie 2019 si pana la remedierea PIAS, vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iunie / iulie 2019, dupa caz.

– raportarea lunara a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale acordate / eliberate in luna iunie 2019, se va efectua in cursul lunii iulie 2019, dupa remedierea PIAS.

In acest sens, pentru perioada / perioadele in care au fost constatate intreruperi in functionarea PIAS, presedintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus mentionate, care se publica pe pagina de web a CNAS.

 

Accesati aici pagina oficiala a comunicatului

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email