Stiri la zi din domeniul farmaceutic

1) Studiu: Stimularea anumitor puncte ale fetei favorizeaza scaderea in greutate
Stimularea anumitor puncte ale fetei, precum fruntea si barbia, prin lovirea usoara cu degetele, favorizeazapierderea in greutate, iar efectele acestei proceduri sunt de durata, spre deosebire de dietele de slabire traditionale.
In cartea „The Tapping Solution for Weight Loss and Body Confidence”, de Jessica Ortner, autoarea sustine ca principalii adversari ai pierderii in greutate pentru persoanele care urmeaza o cura de slabire nu sunt ciocolata si cartofii prajiti, ci „mancatul emotional”, manifestat prin pofta irationala de dulciuri si alte alimente nesanatoase, pe care le consumam pentru a combate plictiseala, tristetea sau stresul, informeazadailymail.co.uk.
In plus, dietele de slabire traditionale nu au efecte pe termen lung, iar 35% dintre persoanele care urmeaza o astfel de cura se ingrasa de obicei mai mult dupa ce nu o mai tin.
Metoda de slabire prin stimularea anumitor puncte ale fetei, prin lovirea si masarea usoara cu degetele, in loc sa interzica anumite alimente si sa recomande infometarea, declanseaza in schimb mecanismele psihice pentru inhibarea senzatiei de foame.
Sursa: Mediafax.ro

2) Romania si Republica Moldova s-au unit pe planul Anesteziei si Terapiei Intensive
Intre 14 si 18 mai, a avut loc, la Sinaia, cea de-a 40-a editie a Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, in urma caruia a avut loc fuziunea dintre Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (S.R.A.T.I.) si Societatea Anesteziologie – Reanimatologie din Republica Moldova (S.A.R.R.M.).
In cadrul congresului, Guvernul Romaniei a donat cinci autosanitare Republicii Moldova, au fost prezenti peste 1.300 de participanti si peste o suta de conferentiari din tara si din strainatate.
„Ministerul Sanatatii a achizitionat si pus la dispozitia guvernului Republicii Moldova un numar de cinci autosanitare pentru serviciul protectiei civile si situatiilor exceptionale”, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, printr-un mesaj video adresat participantilor la editia aniversara de anul acesta/
In principal, fuziunea societatilor din Romania si Republica Moldova implica schimburi de experienta intre specialistii dintre cele doua tari. S.A.R.R.M. isi va pastra autonomia in conformitate cu statutul si legislatia Republicii Moldova, cu conducere si cont bancar proprii. Proiectele comune ale celor doua societati sunt in curs de detaliere si punere in practica.
Sursa: PaginaMedicala.ro

3) Din iunie, vor fi introduse consultatii de monitorizare pentru bolile cronice cu impact major
Vor fi introduse, din iunie, consultatii de monitorizare activa pentru bolile cronice cu impact major privind riscul cardiovascular inalt, diabetul zaharat de tip II, astmul bronsic si bolile cronice respiratorii sau de rinichi, a declarat secretarul de stat din MS, Alin Iulian Tucmeanu, conform Mediafax.
„In pachetul de baza au fost introduse consultatii de monitorizare activa prin plan de management integrat pentru bolile cronice cu impact major asupra prevenirii imbolnavirilor privind: riscul cardiovascular inalt – hipertensiunea arteriala, dislipidemia -, diabetul zaharat tip II, astmul bronsic, boala cronica respiratorie obstructiva si boala cronica de rinichi”, a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alin Iulian Tucmeanu, la conferinta organizata la initiativa Societatii Nationale de Medicina Familiei, cu ocazia Zilei Internationale a Medicului de Familie.
Secretarul de stat a adaugat ca in cazul supravegherii gravidei a fost introdusa si testarea pentru hepatita etiologica virala cu virus B si C, in plus fata de testarea pentru HIV.
Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Points