Incepand cu 15 noiembrie, OSMR va solicita inscrierea in portalul SNVM

Incepand de maine, 15 noiembrie, veti primi un e-mail de la adresa manager.inregistrare@osmr.ro, e-mail in care veti fi invitati sa parcurgeti pasii de inregistrare in sistemul SNVM. Pentru asistenta si consultanta suplimentara va rugam sa consultati site-ul OSMR (www.osmr.ro) sau sa contactati reprezentantul dumneavoastra zonal SETRIO.

Stimati clienti,

 

Incepand de maine, 15 noiembrie, veti primi un e-mail de la adresa manager.inregistrare@osmr.ro, e-mail in care veti fi invitati sa parcurgeti pasii de inregistrare in sistemul SNVM. Pentru asistenta si consultanta suplimentara va rugam sa consultati site-ul OSMR (www.osmr.ro) sau sa contactati reprezentantul dumneavoastra zonal SETRIO.

 

Va reamintim ca in vederea respectarii directivelor Regulamentului delegat (UE) 2016/161 al Comisiei Europene, farmaciile si depozitele au obligatia sa se inscrie in sistemul SNVM (Sistemul National de Verificare a Medicamentelor) fiecare locatie (LUF – Locate a Utilizatorului Final).

 

Inregistrarea se poate face si direct, fara sa asteptati sa primiti instructiunile de la OSMR. Pentru aceasta, este necesar sa parcurgeti urmatorii pasi:

 


1. Obtineti codurile GLN de la orice entitate non-profit autorizata si afiliata asociatiei internationale non-profit GS1 AISBL. In Romania, aceasta entitate autorizata este GS1 Romania.

GLN-urile se obtin in functie de numarul de LUF-uri ale societatii pentru care se face inscrierea.

Procedura de obtinere a codurilor GLN o gasiti aici

Modelul de cerere coduri GLN il gasiti aici

 

Explicare coduri:

• GLN-Sediu Social: este unic pentru o societate (CUI)
• GLN-LUF: Locatie Utilizator Final – pentru locatiile fizice in care se produce decomisionarea
• GLN-PTC: Punctele Tehnice de Contact (sistem dotat cu scanner care poate citi cod de bare DataMatrix ECC200 si aflat in legatura cu SNVM direct sau printr-un server)

 


Aplicatiile Setrio pentru farmacii si depozite (BizPharma, BizDepozit, GoPharma) sunt adaptate sa raporteze din serverul unei locatii. Astfel, unui client Setrio ii va fi suficient un singur PTC per locatie [raportarea se face direct de pe serverul din locatie].

 

Exemplu: O farmacie cu 2 puncte de lucru va avea nevoie de un total de 5 coduri GLN, astfel: 1GLN Sediu Social + 2 GLN LUF (unul pentru fiecare punct de lucru) + 2 GLN PTC pentru fiecare server din punctele de lucru

 

2. Completati si semnati electronic formularul de inscriere OSMR-PSO-0008/F1.
Il descarcati de aici
Modelul de completare al acestui formular il gasiti aici

 


ATENTIE!

Daca nu dispuneti de un specialist IT, nu veti putea realiza configurarea conexiunii la SNVM (detalii la pasul 6). Va recomandam sa apelati la serviciile SETRIO si sa completati formularul OSMR-PSO-0008/F1 conform modelului pentru a desemna SETRIO ca administrator al contului dumneavoastra SNVM.

 

3. Trimiteti acest document pe e-mail la adresa: manager.inregistrare@osmr.ro

4. Primiti prin e-mail de la OSMR confirmarea inregistrarii cu contul de acces in Sistemul de Inregistrare si Management de Incidente (SIMI) conform inregistrarii facute.

5. Semnati electronic formularul TC1 (il gasiti aici) si faceti upload-ul acestuia in SIMI.

6. Configurati conexiunea intre locatiile dumneavoastra si SNVM.

Acest pas necesita implicarea unui specialist IT. Va recomandam ca in cazul in care nu dispuneti de un specialist IT, sa apelati la serviciile SETRIO si sa desemnati SETRIO ca administrator al contului dumneavoastra SNVM.

 

Conditii tehnice si operationale necesare:

1. terminal/e cu aplicatie software actualizata, permitand astfel conectarea la SNVM

2. scanner care decodifica cod bidimensional Data Matrix ECC 200, legat la terminal/aplicatie

3. operator si conexiune la internet

4. crearea de exceptii de comunicare pentru firewall si antivirus (daca e cazul) pentru adresele din glosarul de adrese externe aflat in acest document

5. ATENTIE: Sistem de operare recomandat Windows 10

Conditie minima: Windows 7 [Windows 7 este valabil doar pana la finele lui 2019].

Sistemul SNVM nu permite raportarea de pe servere XP. Rugam clientii care inca detin astfel de sisteme, sa contacteze reprezentantul zonal SETRIO pentru oferta speciala de schimbare a sistemului de operare.

 

Realizarea conexiunii in vederea raportarii automate in SNVM

In acest moment, suntem in perioada de testare cu OSMR pentru implementarea conexiunii pentru raportarea in sistemul SNVM. Evaluam necesarul de efort in ore (programare si configurare) pentru a stabili costul acestei implementari si pentru a va putea oferi un serviciu cat mai eficient si corect din punct de vedere al costurilor. Vom reveni cu mai multe noutati ulterior finalizarii testelor cu OSMR.

Daca doriti sa accesati serviciul Setrio de implementare a conexiunii la SNVM va rugam completati formularul de mai jos.

 

DORESC IMPLEMENTAREA CONEXIUNII LA SNVM

 

 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email