Ziua Internationala a Asistentilor Medicali 2022 solicita „investitii reale” in asistenta medicala

asistent medical inima

Necesitatea unor „investiții reale” în forța de muncă din întreaga lume este chemarea la acțiune de Ziua Internațională a Asistenților Medicali din acest an, au spus organizatorii.

Sărbătoarea globală a profesiei de asistent medical are loc anual pe 12 mai – aniversarea nașterii lui Florence Nightingale – și este condusă de Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN).

Fiecare an poartă o temă, iar pentru 2022 aceasta este: „Asistentele: O voce de urmat – Investește în asistența medicală și respectă drepturile pentru a asigura sănătatea globală”.

„Pandemia ne-a arătat prea clar că avem nevoie de o investiție reală în profesia de asistent medical pentru a asigura sănătatea globală. Și drepturile, siguranța și bunăstarea asistenților medicali trebuie de asemenea protejate. Lipsa de asistență medicală este o amenințare serioasă pentru sănătatea publică și trebuie abordată acum. Pe 12 mai, ICN va publica un raport care va prezenta exact ce pași trebuie să luăm cu toții pentru a investi în asistența medicală și a respecta drepturile pentru a asigura sănătatea globală” – Howard Catton, Director Executiv ICN.

Între timp, Colegiul Regal de Nursing (Marea Britanie) va marca ziua cu propria sa campanie intitulată “Best Of Nursing”, care va vedea colegiul promovând studii de caz despre diferența pozitivă făcută de personalul de asistență medicală.

Secretarul general și directorul executiv al RCN, Pat Cullen, a declarat că „Ziua Asistentelor, pe 12 mai 2022, este o oportunitate de a prezenta munca uimitoare a membrilor noștri și de a mulțumi personalului medical. Anul acesta încurajăm personalul de îngrijire medicală, precum și membrii publicului, să ni se alăture și să ne împărtășească povestea care ar putea fi despre îngrijirea oferită de tine sau de un coleg sau de îngrijirea acordată ție sau unei persoane dragi. În ciuda faptului că lucrează în circumstanțe dificile, personalul medical din întreaga lume continuă să depășească și să ofere pacienților îngrijiri de înaltă calificare, esențiale pentru siguranță, în fiecare zi.”

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email