ATENTIONARE DE SECURITATE!

Stimati clienti,

 

Avem o alerta generala de securitate privind atacurile virusului informatic CryptoLocker pe teritoriul Romaniei. Acest tip de virus vizeaza direct si agresiv datele, inclusiv bazele de date. Consecintele pot fi pierderea partiala sau totala a inregistrarilor din serverele dumneavoastra, blocarea fluxului digital si implicit blocarea intregii activitati.

 

Bresele de securitate prin care actioneaza CryptoLocker sunt:
1. Sisteme de operare invechite sau nelicentiate. Microsoft a anuntat ca din ianuarie 2020 va intrerupe orice fel de suport pentru sistemul de operare Windows 7. Daca folositi un asemenea sistem va indemnam sa il inlocuiti cu MAXIMA URGENTA. Consultantii SETRIO va stau la dispozitie.

 

2. Lipsa unui sistem ANTIVIRUS. Va indemnam sa instalati un astfel de sistem in cel mai scurt timp ca si un minim si necesar obstacol impotriva atacurilor informatice. Puteti apela la promotia Kaspersky oferita de SETRIO, discutand cu reprezentantul zonal sau chiar apeland la suport tehnic (0374.211.000).

 

Pentru ca recuperarea informatiilor este un proces foarte costisitor tehnic, ca timp si costuri recomandam de asemenea realizarea macar 1 data / zi a unui BACKUP al bazei de date sau abonarea la serviciul Setrio BACKUP IN DATA CENTER.

 

ATENTIE! In cazul unui atac malign general, incepand cu ianuarie 2020, specialistii SETRIO nu vor putea interveni in nici un fel pentru sistemele care inca folosesc Windows 7, un sistem de operare nelicentiat sau nu detin un antivirus licentiat. Recuperarea datelor va fi imposibila si posibil va bloca activitatea pe o perioada nedeterminata.

 

Recomandarile evidentiate mai sus au ca scop diminuarea riscurilor, insa nu le elimina definitiv. Din pacate, nicio solutie din mediul online nu garanteaza mai mult de 50% gradul de reusita in recuperarea datelor.

 

Va prezentam un exemplu de calculator afectat de virusul Cryptolocker. In cazul in care calculatorul dumneavoastra respecta toate recomandarile noastre de securitate, dar cu toate acestea va confruntati cu o situatie similara, puteti apela echipa de suport Setrio pentru a incerca identificarea unei solutii punctuale.

 

 

Va multumim si va stam la dispozitie pentru interventii de asigurare a securitatii minime sau orice fel de alta informatie!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email