Important! Reducerea numarului de alerte din SNVM

snvm

Pentru a evita decomisionarea repetată a pachetelor și pentru a nu genera alerte repetate în SNVM, aducem în atenția dumneavoastră informațiile primite în cursul acestei dimineți de la OSMR.

Limita de timp de 240 de ore (10 zile) pentru dubla decomisionare, introdusă odată cu noua versiune a Sistemului Național de Verificare a Medicamentelor (SNVM) Core1.10, a determinat o creștere semnificativă a numărului de alerte.

Dubla decomisionare funcționează în felul următor:
1. Prima tranzacție de decomisionare se va efectua cu succes.
2. Dacă același utilizator final repetă tranzacția de decomisionare, se va declanșa doar o atenționare vizuală în interfața web a SNVM (fără alertă).
3. Același utilizator final, la a doua repetare va declanșa doar o atenționare vizuală în interfața web SNVM (fără alertă).
4. De la a patra încercare de decomisionarea a aceluiași pachet se vor declanșa alerte.

Dacă oricare dintre pașii 2,3 sau 4 de mai sus este efectuat la mai mult de 240 de ore (10 zile) de la prima tranzacție de decomisionare, vor fi generate alerte în sistem.

Ultima versiune SNVM a introdus această limită de timp pentru dubla decomisionare, limită care nu exista la versiunile anterioare ale SNVM. Alertele necesită investigații suplimentare din partea dumneavoastră, utilizatorul final, din partea OSMR și din partea ANMDMR.

Atenție sporită și la tranzacțiile de dublă decomisionare generate din aplicațiile locale. O succesiune de apăsări pe butonul pentru decomisionare (crezând ca aplicația este blocată) poate genera mai multe alerte în SNVM.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email