5 tehnologii care schimba asistenta medicala in 2022

asistenta medicala

Tehnologia medicală se dezvoltă rapid în 2022. Prioritățile de cercetare în schimbare și tehnologia avansată, cum ar fi inteligența artificială, joacă un rol semnificativ în acest sector. Îi ajută pe cercetători să dezvolte noi terapii, dispozitive medicale, medicamente și teste. În viitorul foarte apropiat, este posibil să vedem progrese semnificative în tehnologia ARNm, cercetarea cancerului, dispozitivele medicale inteligente și multe altele. Cinci dintre cele mai importante progrese care vor ajuta la remodelarea biotehnologiei și a medicinei în 2022:

1. Noi vaccinuri ARNm
Ultimii ani au atras o atenție semnificativă asupra tehnologiei ARNm și vaccinurilor. Cel mai cunoscut fapt este că permite dezvoltarea vaccinurilor covid-19, iar cercetătorii lucrează deja la aplicarea ARNm altor boli. INH a lansat deja trei studii diferite pentru vaccinurile ARNm HIV. Experții prevăd că inoculările împotriva gripei și posibil cancerului sunt de asemenea pe drum. Acum că investițiile în vaccinurile ARNm covid-19 au deblocat potențialul tehnologiei, cercetătorii au cale liberă spre dezvoltarea diferitelor vaccinuri ARNm pentru boli care sunt în prezent dificil de prevenit.

2. Telemedicina și dispozitivele medicale inteligente
Telemedicina și telesănătatea au devenit servicii medicale foarte solicitate în ultimii ani. Tehnologia potrivită permite medicilor să ofere servicii clinice și non-clinice prin internet. Telemedicina și telesănătatea oferă pacienților beneficii semnificative, în primul rând un confort îmbunătățit. Cu toate acestea, este posibil ca medicii să nu poată colecta prin web toate informațiile de care au nevoie de la un pacient, fapt ce poate fi scimbat cu ajutorul dispozitivelor medicale inteligente și portabile. Producătorii de dispozitive medicale creează o nouă generație de tehnologie medicală inteligentă care va permite furnizorilor să capteze de la distanță informații importante despre sănătate, făcând telemedicina și mai eficientă.

În viitorul apropiat, dispozitivele portabile care captează informații precum ritmul cardiac sau nivelul de oxigen din sânge îi vor ajuta pe medici să urmărească sănătatea pacientului, chiar și atunci când o vizită în persoană nu are loc.

3. Teste mai bune pentru cancer și investiții în „cercetarea de bază”
Experții în cancer și organizații precum Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului spun că cercetătorii vor petrece 2022 concentrându-se mai mult pe știința de bază sau pe „cercetarea fundamentală despre modul în care celulele și moleculele funcționează și interacționează”. În acest fel se vor stabili bazele terapiilor avansate și tratamentelor specifice.

O mai bună înțelegere a modului în care celulele se schimbă între diferite stări ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine modul în care mecanismele de control celular care previn de obicei cancerul pot eșua. Acest lucru ar putea permite oamenilor de știință să readucă celulele la funcționarea normală pentru a încetini sau opri dezvoltarea cancerului. Știința de bază poate ajuta, de asemenea, să facă testarea cancerului mult mai eficientă. Testele standard disponibile implică radiografii care interpretează mamografii sau scanări CT ale plămânilor unui pacient pentru a diagnostica cancerul de sân și pulmonar.

În ciuda faptului că sunt unele dintre cele mai bune opțiuni disponibile, aceste teste sunt oarecum predispuse la fals pozitive și negative. Strategiile suplimentare ar oferi furnizorilor mai multe opțiuni și ar oferi pacienților diagnostice mai precise și mai rapide. De exemplu, mai multe companii intenționează să dezvolte noi teste pentru mostrele de țesut tumoral fixate în formol, încorporate în parafină (FFPE). Versiunile existente folosesc sonde cu coduri de culoare și reactivi unici pentru a identifica „aberațiile genomice” din probele de țesut. Cercetătorii și medicii pot folosi aceste teste pentru a detecta mai eficient anomaliile genetice asociate cu cancerul.

Aceste teste sofisticate pot ajuta medicii să identifice cancerul mai rapid și mai precis. Un diagnostic mai rapid este asociat cu rezultate mai bune ale tratamentului, astfel încât aceste teste pot avea un impact semnificativ asupra capacității unui medic de a oferi îngrijiri.

4. Progrese în medicina de precizie
Medicii pot folosi medicina de precizie pentru a adapta tratamentul pacientului pe baza geneticii, stilului de viață și mediului unic. Informațiile din surse precum genomul pacientului le permit să aleagă terapii sau medicamente care ar putea funcționa mai eficient. Drept urmare, oamenii pot primi îngrijiri mai bune și mai rapide pentru unele dintre afecțiunile cel mai greu de tratat, cum ar fi tulburările autoimune și cancerul. Unele dintre cele mai mari succese recente în medicina de precizie au fost în clasificarea bolilor. O mai bună înțelegere a patologiei moleculare a diferitelor tipuri de cancer oferă cercetătorilor și medicilor informații pe care le pot folosi în dezvoltarea medicamentelor sau în tratarea pacienților.

Practicile medicale personalizate pot deveni comune în scurt timp, medicii luând în considerare biologia și genetica unică a pacientului atunci când planifică opțiunile de tratament. În plus, utilizarea gemenilor digitali și a „pacienților virtuali” ajută la eficientizarea procesului de testare a noilor medicamente și a inovațiilor medicale. După cum raportează Forbes, utilizarea modelelor și a organelor sau sistemelor virtuale din corpul uman scade riscul de vătămare din cauza experimentelor pe oameni, precum și nevoia de a se baza pe testele pe oameni sau pe animale.

5. Dispozitive medicale de imprimare 3D
Imprimarea 3D face posibilă și economică imprimarea la cerere a dispozitivelor medicale. Producătorii pot să proiecteze rapid mașini unice care se potrivesc cu fiziologia unică a pacientului. De exemplu, protezele imprimate 3D pot oferi o potrivire perfectă pentru pacienți. Aceste dispozitive și componente pot fi create la cerere, ceea ce îi poate ajuta pe medici să transmită aceste dispozitive pacienților cât mai repede posibil. Imprimarea 3D permite, de asemenea, fabricarea rapidă a pieselor și asigură repararea în timp util a protezelor sparte. Poate fi utilizată în curând pentru și mai multe dispozitive medicale, inclusiv aparate dentare, stetoscoape și chiar grefe de piele bioprintate.

Progresele majore în biotehnologie și tehnologie medicală vor ajuta la activarea de noi dispozitive, terapii și medicamente în 2022. Evoluții precum vaccinurile ARNm, articolele de sănătate inteligente, noile cercetări în domeniul cancerului și medicina de precizie pot transforma în curând medicina.

Sursa: Techopedia.com

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email